vantomas píše:Dobrý den,
přišel mi do ruky telefon Cisco SPA525G, který umí pět nezávislých linek a rád bych tyto knoflíky nějak využil pro informaci o tom, která linka je obsazena.
Popíšu situaci:
Mějme tři lidi, každý má svůj telefon a svůj vlastní SIP účet. Rád bych na tomto pěti knoflikovém telefonu viděl, když jeden z těchto lidí telefonuje, aby se mi zbarvilo tlačítko pro danou linku třeba do oranžové barvy.
Zkoušel jsem něco hledat, údajně má být v Asterisku podpora SLA (Shared Line Appearances), ale co jsem tak pochopil z popisu, tak je tato funkce pro sdílení odchozích linek a k monitorování jejich stavu.
Existuje nějaká možnost jak docílit toho co chci?
Děkuji za nápady a odpovědi.
To co hledáte většina telefonů samozřejmě umí. Této funkcionalitě se říká BLF (Busy Line Field). Nevím teď přesně jak se to nastavuje ve WEB rozhraní telefonu, ale auto-provisioning konfigurace vypadá takto:
<Extension_1_ group="Phone/Line_Key_1">Disabled</Extension_1_>
<Short_Name_1_ group="Phone/Line_Key_1">linka 281</Short_Name_1_>
<Share_Call_Appearance_1_ group="Phone/Line_Key_1">shared</Share_Call_Appearance_1_>
<Extended_Function_1_ group="Phone/Line_Key_1">fnc=blf+sd+cp;sub=281@10.250.250.1</Extended_Function_1_>
Pokud si dobře vzpomínám, jde hlavně o výraz "fnc=blf+sd+cp;sub=281@10.250.250.1" v nastavení tlačítka, který definuje BLF sledování linky 281 na Asterisk PBX s IP 10.250.250.1.
To je vše