Návštěvník píše:Však já neříkám, že to jsou podfukáři, já se tu jen ptám, jak to funguje v praxi. Kdybych si myslel, že jsou, tak tu nejsem. Já mám tarif dobrý, dělám to hlavně kvůli těm ostatním co by přešli, kteří tomu nerozumí a sami se k ničemu nedokopou, ale zároveň je nechci do něčeho nahnat a pak být ten špatný. Víte jak to je, "každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán"

S tou komunikací uvidíme, ptal jsem se i na další věci, tohle odkazují jako fórum ze svých stránek, tak snad odpoví.
Jo a další otázka, pak normálně chodí fa od SIPhone? Posílají to i přes SMS? Teď mám i člověka, co nemá mail, takže bych uvítal sms kolik na jaký účet zaplatit.
Zdravím, souhlasím s tím, že tak jako všude i v telekomunikacích se objevují různé firmy a je potřeba být obezřetný. Naštěstí se dá na stránkách ČTÚ poměrně snadno zjistit, jestli daná firma je nebo není skutečným operátorem. Pokud společnost je operátorem registrovaným na ČTÚ, pak je jeho činnost pod dohledem a případné sankce se mu rozhodně nevyplatí.
Samozřejmě jsou výjimky, jako třeba TO2, která v minulosti minimálně jednou (ale spíše vícekrát) velmi drsným způsobem ignorovala rozhodnutí ČTÚ a tím se zcela vědomě vystavovala riziku řádově statisícové sankce. Jenže o tom to právě je, to co malý operátor nebude riskovat, to jsou pro TO2 drobné ... Na druhou stranu zákaz činnosti si může vykoledovat kdokoliv.
Ohledně vlastnictví resp. dispozičního práva k tel. číslu se tady už několikrát mluvilo, třeba
tadyMobilní revoluce umožňuje 2 způsoby zasílání vyúčtování - elektronicky a poštou. Elektronická forma je zdarma, pošta je za 20,- (administrativní náklady, poštovné, atd.).
Jinak SIPhone aktuálně využívá síť T-Mobile, ale spolupracují i s GTS a zaslechl jsem, že jednají i s ostatními. Podle všeho to mají slušně podchycené a myslí to dost vážně.
Nový ceník s upravenými cenami internetových a datových služeb ještě nevypustili a s největší pravděpodobností ho budou rozesílat s květnovým vyúčtováním.