Aktualizované ceníky

Vše o projektu www.mobilnirevoluce.cz

Re: Aktualizované ceníky

Příspěvekod sdf » 14 črc 2013 11:10

Igoreso píše:Není pravda.
ČTU už dávno rozhodlo že sice SIM je operátora,ale číslo je uživatele. Prostě necháš přenést číslo k jinému operátoru a když mebude někdo spolupracovat dáš podnět na ČTU a oni to udělají.

Pokud je to sedy operator tak je cislo toho operatora, protoze technicky to neni operator, ale firemni klient bezneho GSM operatora.
sdf

Příspěvekod Radouch33 » 14 črc 2013 12:19

peta809 píše:
Radouch33 píše:A jestli jsou registrovaní, tak musí vykazovat a v tom případě jsou pod dohledem ČTÚ.

Tady není pochyb, že to dělají legálně.

Ty jejich mobilni cisla dosus nenabyly pravni moci, takze to sedoch je.

Tohle je BLBOST!
Tady nejde o právní moc přidělení mobilních čísel. Musíš si uvědomit, že 99% lidí čísla přenáší, takže vlastní čísla operátor nezbytně nepotřebuje a pokud ano, tak si těch pár kusů pronajme od svého partnera. Takhle se to dělá běžně. Všimni si, že SIPhone nemá kromě Prahy vlastní fixní čísla a přesto vím o řadě firem mimo Prahu, kterým dodávají svoje služby. Na tom není vůbec nic divného.

Co ale je podstatné, je že SIPhone má, mimo jiné, registraci na "Veřejně dostupnou telefonní službu" a v rámci tohoto oprávnění i oprávnění na "Služby poskytované v mobilní síti". Tohle se sice na webu ČTÚ nedozvíš, protože výpisy oprávnění SIPhone, T-Mobile, Vodafone, TO2 atd. jsou naprosto stejné (kromě oprávnění k provozování mobilní sítě, což je logické), ale stačí si, jako já, zavolat na ČTÚ a oni Vám to potvrdí.

Takže asi tak.
Radouch33

Příspěvekod peta809 » 14 črc 2013 12:26

A je to teda sedy operator nebo virtualni operator?
peta809

Příspěvekod Radouch33 » 14 črc 2013 13:05

No jde o to, co se myslí šedým operátorem? Zákon totiž nic takového nezná, tam je jen virtuální operátor.

Samozřejmě, že vím v jaké souvislosti se výraz "šedivka" používá. To ale často bývají obyčejní obchodníci, kteří levně koupí a se ziskem přeprodají. Nějakým zákonem, požadavky a nařízeními ČTÚ, povinnostmi pro podnikání v telekomunikacích atd. se moc nezabývají. Jestli tohle je ta správná definice "šedivky", tak to SIPhone evidentně není.

Jako zákazníka mě moc nezajímá jak to SIPhone dělá, to je navíc určitě obchodní tajemství. Pro mě je důležité, že z hlediska vztahu zákaznik-SIPhone mám ověřeno, že SIPhone je legálním operátorem, ČTÚ je zná a eviduje a v případě nějakých nesrovnalostí se na ČTÚ můžu obrátit.
Radouch33

Příspěvekod telkofanda » 14 črc 2013 13:11

Ohledně toho přidělení mobilních čísel si myslím, že jde spíš o něco jiného. Vsadil bych se, že mají něco za lubem a že na něčem pracují. Velká zásoba nových čísel se hodí třeba na předplacené karty.

Otázka je, jestli to bude k lepšímu nebo horšímu? No uvidíme.
telkofanda

Příspěvekod Michal » 15 črc 2013 15:28

Zdravím,
Nemáte dnes problém s internetem? EDGE mi jede max. 32 kbit/s a 3G 100 kbit/S v downloadu. Upload zůstává na běžných hodnotách, jak na EDGE (100 kbit/s), tak UMTS (2 000 kbit/s).
Michal

Reklama

Reklama

Příspěvekod peta809 » 15 črc 2013 15:49

Mobilni revoluce od 1. 10. 2013 jako plnohodnotny virtualni operator s nabidkou pro vsechny. Vice na jejich webu: www.mobilnirevoluce.cz ;-)
peta809

Příspěvekod Auris » 15 črc 2013 22:45

Michal píše:Zdravím,
Nemáte dnes problém s internetem? EDGE mi jede max. 32 kbit/s a 3G 100 kbit/S v downloadu. Upload zůstává na běžných hodnotách, jak na EDGE (100 kbit/s), tak UMTS (2 000 kbit/s).

T-M měl / má nějaké potíže s datovou sítí. Jestli to ještě samo nepřestalo, tak bych kontaktoval MR a nahlásil to, oni už s tím něco udělají ...
Auris

Příspěvekod KKK » 17 črc 2013 02:39

peta809 píše:Mobilni revoluce od 1. 10. 2013 jako plnohodnotny virtualni operator s nabidkou pro vsechny. Vice na jejich webu: http://www.mobilnirevoluce.cz ;-)

Je otázka jestli pro stávající uživatele tarifů MR to bude přínos?
http://extramobilne.cnews.cz/siphone-mo ... e-necekame
KKK

Příspěvekod peta809 » 17 črc 2013 08:00

Tem by mel zustat to co do ted, myslim. Bude to horsi s temi novymi, tam uz to tak vyhodny nebude. Proc jsem sakra nevyplejtval ten kredit od O2 rychleji?!
peta809

PředchozíDalší

Zpět na Mobilní revoluce